För att beställa i vår webshop är det bra om du är inloggad, läs mer under fliken webshop "Att skapa en inloggning".

I början på april hade vi en välbesökt föreläsning och träningshelg med sjukgymnast Kristin Dyrkorn Hendrix, som kommer från Rider in Balance, Norge. Kristins föreläsning/träning bygger på hennes kollega, veterinär Maria Terese Engells forskning i ämnet sitsen och balansens påverkan på hästen.  Här kan ni läsa mer om deras verksamhet: Rytter i Balanse

Vi på Saxtorps Hästklinik brinner för detta ämne då vi ser att i förlängningen kommer detta ge oss mer hållbara hästar. Därför har vi inlett ett samarbete med Rider in Balance som kommer att hålla återkommande träningar och föreläsningar här hos oss.
Något vi tycker är extra roligt är att även tränare, i detta fall Pether Markne, har fått upp ögonen för deras fantastiska arbete! Läs Pethers blogg på Hippson där han skriver om detta.

Under fliken evenemang hittar du våra utbildningar, kurser och clinics.

Ord från en deltagare:

Tänk vad ett diamantörhänge kan göra

“Innan jag medverkade på Maria Terese Engell och Kristin Dyrkorn Hendrixs sits- och balansclinics på Saxtorps Hästklinik, hade jag en ponny som ofta hängde i höger tygel men också en oupphörlig värk i min nacke. Med den träning och kunskap jag fick ta del av avsuttet och uppsuttet på clinicarna har jag fått en mer liksidig ponny och mina nackbesvär har helt upphört. Det rörde sig bland annat om att korrigera snedhet som fanns hos mig genom att fantisera om ett tungt och stort diamantörhänge i mitt högra öra.

Jag kan av detta dra slutsatsen att ryttarens sits och balans påverkar hästen på ett betydligt större sätt än vad många ofta tror. I mitt fall kom stor del av min ponnys oliksidighet av snedhet från mig i sadeln och inte från någon svaghet i hennes kropp, som jag tidigare antagit att det berott på.”

Mathilda Gustafsson, tävlar ponny på nationell nivå i dressyr.