Varmt välkommen till vår hemsida

Angående Covid-19/Corona!

För att minska risken för smittspridning ber vi er att respektera följande:

Ø Skicka en frisk person med hästen om du själv har luftvägssymtom.

Ø Kom in på kliniken endast en person med varje häst. Vi ber medhjälpare att sitta kvar i bilen.

Ø Sprita händerna vid anmälan. Från den 1/6 är det valfritt att använda munskydd vid besök hos oss.

Ø Håll avstånd från varandra.

Vi håller ordinarie öppettider tills vidare. Detta kan komma att ändras vid sjukdomsfall hos personalen.

För mer info om Covid-19/Corona se folkhälsomyndighetens hemsida.

Våra öppettider i sommar, v 25-32: (21juni – 13 aug)

Måndagar: 7.30 -16

Tisdagar: 7.30 -16

Onsdagar: stängt (v.25, 29, 30, 31och 32 finns det på onsdagar möjlighet till ambulatoriska besök kl. 13 – 20, både tidsbokade och akuta.)

Torsdagar: 12.30 - 20

Fredagar: 7.30 - 14

För ordinarie öppettider se längst ner på sidan!

Under fliken Aktuellt hittar du bla tillfälliga avvikelser i våra öppettider och senaste nytt.

 

Seminstation, läs mer under fliken Aktuellt

*  *  *  *  *  *  *  *  *

  

Tidningen Ridsport har en artikelserie om hältor "Rid hästen frisk", där vår sjukgymnast Pernilla Stenfeldt är med i två av artiklarna. Läs mer under fliken Aktuellt.

*  *  *  *  *  *  *  *  *

Under 2018 hade vi några välbesökta föreläsningar och träningshelger med sjukgymnast Kristin Dyrkorn Hendrix, som kommer från Rider in Balance, Norge. Kristins föreläsning/träning bygger på hennes kollega, veterinär Maria Terese Engells forskning i ämnet sitsen och balansens påverkan på hästen.  Här kan ni läsa mer om deras verksamhet: Rytter i Balanse

Vi på Saxtorps Hästklinik brinner för detta ämne då vi ser att i förlängningen kommer detta ge oss mer hållbara hästar. Därför har vi inlett ett samarbete med Rider in Balance som kommer att hålla återkommande träningar och föreläsningar här hos oss.
Något vi tycker är extra roligt är att även tränare, i detta fall Pether Markne, har fått upp ögonen för deras fantastiska arbete! Läs Pethers blogg på Hippson där han skriver om detta.

Under fliken webshop hittar du våra utbildningar, kurser och clinics.

Ord från en deltagare:

Tänk vad ett diamantörhänge kan göra

“Innan jag medverkade på Maria Terese Engell och Kristin Dyrkorn Hendrixs sits- och balansclinics på Saxtorps Hästklinik, hade jag en ponny som ofta hängde i höger tygel men också en oupphörlig värk i min nacke. Med den träning och kunskap jag fick ta del av avsuttet och uppsuttet på clinicarna har jag fått en mer liksidig ponny och mina nackbesvär har helt upphört. Det rörde sig bland annat om att korrigera snedhet som fanns hos mig genom att fantisera om ett tungt och stort diamantörhänge i mitt högra öra.

Jag kan av detta dra slutsatsen att ryttarens sits och balans påverkar hästen på ett betydligt större sätt än vad många ofta tror. I mitt fall kom stor del av min ponnys oliksidighet av snedhet från mig i sadeln och inte från någon svaghet i hennes kropp, som jag tidigare antagit att det berott på.”

Mathilda Gustafsson, tävlar ponny på nationell nivå i dressyr.